En ny hjälte

Vi får ofta skit på den här bloggen för att vi hackar ner på olika spelare, och vissa mindre intelligenta personer påstår även att vi begår lagbrott med våra angrepp - men så är inte fallet, de som får skit förtjänar det. Men nu tänker jag reflektera över gårdagen lite, och med hjälp av intrycken därifrån skriva en hyllning till min nya hjälte - Servet Cetin, Turkiet.



I gårdagens match mot Portugal fick jag upp ögonen för denne eminente herre. Då jag såg hans feja vid nationalsångerna sa jag skämtsamt: "den där snubben ser ut som ett jävla råskinn". Tänk hur rätt man kan ha. I början av matchen sliter han av korsbandet (ser det ut som åtminstone) men klistrar på lite eltejp på knäet och fortsätter sedan som om ingenting har hänt.
Just detta är det som är så skönt med Servets spelstil, han ser ut som om han medvetet försöker få sig själv sjukpensionerad innan han är trettio bast fyllda (han är 27 nu) genom att fullständigt demolera sin egen kropp i varje närkamp och moment. Han är en sån kille som istället för att sparka iväg bollen ställer sig i vägen för motståndaren och låter dennes fot träffa hans kropp istället för bollen. Hans sätt att bara fullkomligt trycka bort Nani och Ronaldo i matchen igår är även det helt legendariskt. Övrigt noterbart är hur han med bollen vid foten väntar in en spelare för att få sätta in en kroppstackling, som om han måste lite fysisk smärta för att kunna prestera.
Något för Fatih Terim att tänka på. Spöa upp Servet innan matchen så bjuder han på fantastiskt försvarsspel.



Notera hur Servet är lindad på tre ställen på kroppen - he sure likes a beating.

Servet Cetin spelar till vardags i Galatasaray där han förstås är stor publikfavorit genom sitt uppoffrande spel. Hans groteska, kriminella och råskinnsliknande utseende har gjort att han kallats för Ayibogan, som på turkiska betyder "En man som kan strypa en björn". Servet Cetin är 1,91 centimeter och 84 kilo monster som mer än gärna skulle lägga sig på en spikmatta och sedan låta Peter Harryson lägga sig ovanpå honom, allt för smärtans skull. Det här är min nya GUD!

Titta här i slutet av filmen hur han bryter nacken efter han nickat in bollen på en hörna.

// Kakan

Kommentarer
Postat av: Turk

Så jävla rätt! :D

2008-12-04 @ 03:04:21
URL: http://-

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0